API koppeling ontwikkelen voor meer efficiëntie

API koppeling ontwikkelen voor meer efficiëntie

Een Application Programming Interface is een mogelijkheid om twee of meerdere systemen te koppelen. Een API koppeling ontwikkelen zorgt ervoor dat processen simpel en efficiënt ingericht worden. Wat zijn de voordelen hiervan en wat kan New Movements Innovations concreet voor u betekenen?

Een voorbeeld

Zoals gezegd versimpelt een API koppeling processen. Als organisatie gebruik je meerdere systemen en deze communiceren niet met elkaar. Lastig! Het AFAS pakket registreert niet automatisch de boekingen van de website of Exact integreert niet de informatie uit jullie eigen planningstool. Bijna elke onderneming verliest veel efficiency, bewust of onbewust, door werk te doen wat een API koppeling overnemen kan. Je data zit als het ware vast en is zo niet beschikbaar om te gebruiken voor optimalisatie van meerdere bedrijfsprocessen.

Niet alleen scheelt een goede API koppeling tijd en geld, het maakt werk over het algemeen een stuk aantrekkelijker. De klussen waar de gemiddelde werknemer tegenop ziet neemt software van jou over. Een API koppeling ontwikkelen om de administratie bij te houden of bijvoorbeeld om data foutloos naar derden te delen.

Nog een voordeel van een API koppeling. Geen fouten. Gegevens worden eenmalig ingevoerd en dankzij de op maat gemaakte koppeling ontstaan er geen vertaalfouten. Gegevens dubbel invoeren is verleden tijd maar ook gegevens vergeten in te voeren is verleden zijn. De API-koppeling zet alles realtime door. Bij het koppelen van systemen zijn veelal meerdere partijen betrokken. Een interne IT-afdeling of een externe leverancier. Naast het ontwikkelen van de fysieke koppelingen, zorgt New Movements Innovations voor het contact tussen de te betrekken partijen.

Movements API Koppeling

Verbeteringen na het implementeren van een API koppeling

Na het implementeren van een Application Programming Interface worden onderstaande punten verbeterd:

  • Meer werksnelheid door verminderde handmatige invoer en geautomatiseerde processen

  • Minder fouten dankzij automatisering en real time inzicht in alle processen

  • Betere klantrelatie omdat de klant automatisch op de hoogte gebracht kan worden tijdens het proces

  • Meer inzicht en overzicht omdat er vanaf één duidelijk platform geopereerd kan worden

API koppeling ontwikkelen

Benieuwd naar de mogelijkheden op softwaregebied voor uw bedrijf?

Neem onderstaand vrijblijvend contact op.

New Movements Innovations onderzoekt gratis en vrijblijvend wat er voor u te winnen is op het gebied van software.

Contact

Bij vragen of interesse kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Contact
Adres
Kerkenbos 1037 | A2.55
6546 BB Nijmegen
E-mailadres
info@movements.nl
Telefoon
088 - 345 66 00