Software ontwikkeling op maat: de mogelijkheden op een rij

Software ontwikkeling op maat: de mogelijkheden op een rij

Big data, voorspellend onderhoud en machine learning. Begrippen die allemaal één gemeenschappelijke deler hebben en dat is software. Of je nu helemaal thuis bent in deze wereld of net komt kijken. Software is voor iedereen van toepassing. Met software ontwikkeling op maat kun je in bijna alle gevallen problemen oplossen. Wat is er allemaal mogelijk met software en waarom is het voor jou relevant. Hieronder is alles op een rij gezet.

Het belang van software

Allereerst de vraag: waarom software. Software is onzichtbaar maar daarom niet minder van belang. Veel bedrijven werken er al decennia mee maar hebben de volledige potentie nog lang niet benut. Hoewel het eerder een leuke toepassing was binnen bedrijven wordt het nu echt een must. Of het nu om automatisering, voorspellend onderhoud of een efficiënt boekhoudsysteem gaat, je kunt niet achterblijven. Grote kans dat je concurrentie er al lang mee bezig is. Wat zijn de verschillende mogelijkheden die software bieden?

Software ontwikkeling op maat

Informatie werd vroeger van mens tot mens overgebracht. Communicatie verliep verbaal of met pen op papier. De komst van de computer bracht hier grote verandering in omdat informatie nu digitaal verstuurd kan worden. IoT is hierop weer de volgende stap. Het 'Internet of Things' gaat namelijk nog een stap verder. Er komt geen mens meer aan te pas. De (vaak kleine) computers zijn in staat om met elkaar te communiceren.

Een sensor die aangeeft dat er een auto aankomt, communiceert met de andere sensoren die geen auto detecteren en met die informatie jou een dienst verleent. Het stoplicht springt namelijk op groen. Dit gebeurt al voordat je bij het stoplicht aangekomen bent. Hoe stoplichten onderling met elkaar communiceren is een goed voorbeeld van Internet of Things. Er komt geen persoon tussen of de stoplichten gaan niet in een vast ritme van rood naar groen. Ze gebruiken data en zijn zo slimmer, effectiever en lossen een probleem op.

Effectief datagebruik

De informatie vanuit het bedrijfsproces wordt niet continue gemeten. Zonde! Data is namelijk een grote sleutel voor bedrijven die toekomstbestendig willen zijn. Een businesscase kan ondersteund worden door data. De combinatie van 'slimme' software en 'stomme' sensoren zorgt ervoor dat data opgehaald en gebruikt kan worden. Door gebruik te maken van effectieve software en niet enkel van dure apparatuur en sensoren bieden we betaalbare en rendabele oplossingen.

Machine learning en data science

Met slim data gebruik zijn we er nog niet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij software ontwikkeling op maat kan bijvoorbeeld machine learning tot die mogelijkheid behoren. Machine learning gebruikt data, algoritmes, om voorspellingen te doen en te toetsen. In de essentie komt het erop neer dat een machine zelf 'leert'. Er komt geen mens te pas aan het afstellen van de machine, dit doet deze zelf.

Software ontwikkeling is voor veel mensen bruikbaar, maar nog lang niet iedereen gebruikt het. Dit omdat het simpelweg ingewikkeld is om het te ontwikkelen. Door de bril van data science kun je op een nieuwe manier naar data kijken. Uitgebreide dataverzameling die opgeschoond is door een scherpe selectie en analyse kunnen als basis dienen voor machine learning algoritmes. Complexe techniek maar ontzettend praktisch inzetbaar.

Dit is waarom New Movements Innovations bedrijven ondersteunt in het bieden van softwarematige oplossingen. Hierbij wordt altijd gekeken naar verschillende zaken. Zo moet het:

  • praktisch toepasbaar zijn
  • meetbare resultaten leveren
  • integrale oplossing(en) bieden

Dit realiseren we aan de hand van het vijfstappen-model. Klik hier om te bekijken wat dat inhoudt.

Benieuwd geworden naar wat er allemaal mogelijk is? Neem geheel vrijblijvend contact op. We denken graag met jou mee om een probleem te vertalen naar een oplossing.

Contact

Bij interesse kunt u contact met ons opnemen middels het contactformulier.