Machine learning voorbeelden: een bewezen biogas casus

Machine learning voorbeelden: een bewezen biogas casus

Er is veel winst te behalen op het gebied van software in de wereld. Veel bedrijven zitten op een pot met goud zonder dit zelf door te hebben. Data. Hieronder een aantal machine learning voorbeelden om concreet te maken wat de mogelijkheden zijn.

Een voorbeeld wat ons allemaal aangaat

Het klimaat. Nederland zal de komende jaren moeten investeren om de uitstoot te verminderen. Biogascentrales spelen hier een belangrijke rol in. Bij groene energie is bijvoorbeeld nog veel winst te behalen. Volgens het klimaatakkoord dient er in 2030 70 PetaJoule aan groen gas geproduceerd te worden.

Een flinke uitdaging wat vraagt om slimme oplossing. Voor eigenaren van biogasinstallaties vormt optimalisatie van de gasproductie een uitdaging. Het proces om de methaanproductie te verhogen complex. De NVDE rapporteerde hierover.

Conclusie? De kostprijs per geproduceerde m3 groen gas kan gehalveerd worden. Mest is in de praktijk de belangrijkste feedstock voor de groen gasproductie. Movements heeft de oplossing om de gasproductie te maximaliseren met gebruik van machine learning.

Machine learning voorbeelden

Door gebruik te maken van Machine Learning kan dit proces vereenvoudigt worden. Allereerst door vast te leggen welke ingrediënten worden gebruikt en daarmee wat de daadwerkelijke opbrengst. Vervolgens leert het systeem zelf de biogasinstallatie kennen en kan er voorspeld worden wat de opbrengst is. Met deze voorspellingen kan de installatie beter 'aangestuurd' worden. De machine wordt smart en kan daarmee voorspellend onderhoud uitvoeren.

De definitie van Machine learning

Machine Learning is een vertakking van kunstmatige intelligentie. Het komt er op neer dat de machine zichzelf schoolt met behulp van data. Via algoritmes weet de machine wat er gebeuren moet met de data. Hier komt geen mens aan te pas. De machine selecteert, interpreteert data en update zichzelf.

machine learning

Smart oplossing

Movements is expert op het gebied van oplossingen. Voornamelijk op het gebied van software. Volgens het vijfstappen-model denken wij graag met u mee. Waar loopt u tegenaan? Wij hebben altijd een smart oplossing. Benieuwd? Neem vrijblijvend contact op!

Contact

Bij interesse kunt u contact met ons opnemen middels het contactformulier.