Innovaties

Movements is sterk in het combineren van technieken voor verschillende toepassingen. Met maatwerk oplossingen creëert Movements voor haar klanten een transitie naar een nieuw tijdperk. Bekijk een greep uit onze innovaties.

Filter op onze markten info
EV-Box Schets

EV-Box

Marktleider als het gaat om laadpalen voor elektrische auto’s. Door het op een juiste manier samenvoegen van hardware en software is dit mooie product ontwikkeld. Nog steeds wordt er elke dag hard gewerkt om de software efficiënter te laten werken en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Bovendien hebben wij een app ontwikkeld waarmee laadstations eenvoudig te vinden zijn via een kaart.

Het samenspel in de ontwikkeling tussen hardware en software geeft de mooie samenwerking weer tussen verschillende partijen die samen naar één doel streven. Zoveel mogelijk elektrische auto’s faciliteren door laadpalen beschikbaar te stellen en daardoor het milieu te sparen.

Voor meer informatie gaat u met gierende banden (elektrisch) naar EV-Box.com.

Actuatoren Adobe Software Ampère Big Data C# Cloud Laptops en Desktops CSS Data Visualisatie .NET GPRS HTML JSON Locatie Sensor Net Balancing Ohm Smartphones en Tablets Sass Smart Grid SOAP User Interface Design Volt XMLS
EV-Box Foto
eTuk Factory Schets

eTuk Factory

E-Tuk factory is producent van een slimme duurzame mobiliteitsoplossing, namelijk geëlektrificeerde tuktuks. Voor E-Tuk Factory ontwikkelt Movements Group een platform om continu de werking en locatie van het voertuig te volgen. De data worden op verschillende manieren benut. Zo kan bijvoorbeeld worden bekeken of er onderhoud nodig is of dat de E-tuk opgeladen moet worden. De gebruiker krijgt een handige app waarin hij kan zien of dat ie zuinig rijdt en wat de actieradius is. Wellicht het allerbelangrijkste is het dashboard, waarop te zien is wat gedurende de levensduur de prijs per kilometer is en de bespaarde uitstoot.

App Big Data Cloud Carbon Dioxide Laptops en Desktops .NET Core GPRS Gyroscoop Infrarood Sensor Licht Sensor Locatie Sensor Beweging Sensor Smartphones en Tablets Temperatuur Sensor XMLS
eTuk Factory Foto
Engie Schets

Engie

Medewerkers van een biogasinstallatie stellen zich dagelijks dezelfde vraag: “Hoe moet het mengsel van cacaodoppen, mest, rottende appelen en andere restproducten worden samengesteld, om zoveel mogelijk gas op te wekken?” Een vraag die wij gaan beantwoorden door Machine Learning in te zetten. Samen met de kenniswerkers van Engie werken we aan een complex model om de dagelijks gasproductie te optimaliseren voor deze duurzame productie van gas.

Actuatoren App Artificial Intelligence Big Data Cloud Carbon Dioxide Laptops en Desktops Data Science Data Visualisatie .NET Core GPRS Gyroscoop Infrarood Sensor JSON Licht Sensor Locatie Sensor LORA Beweging Sensor Smartphones en Tablets SOAP Temperatuur Sensor XMLS
Engie Foto
Efficiënte generatoren Schets

Efficiënte generatoren

Als je hardware en software slim samenvoegt kunnen er magische dingen ontstaan. Eén zo’n pareltje is de ESaver. Samen met Bredenoord is in een gezamenlijk project een aantal jaar geleden de ESaver ontwikkeld. In deze mix van software, een dieselaggregaat en een accu die tot wel 70% schoner is dan een gewoon aggregaat, worden de resultaten van de samenwerking bevestigd.

De ESaver levert vanuit verschillende bronnen het gevraagde vermogen. Door slim te schakelen tussen de bronnen en de motor alleen te laten draaien in haar optimale werkgebied, kan de ESaver veel zuiniger stroom leveren met aanzienlijk minder emissie. Meer informatie over de ESaver vind je op bredenoordesaver.com.

Actuatoren Adobe Software Ampère Artificial Intelligence Cloud Carbon Dioxide CSS Data Science Data Visualisatie GPRS HTML JSON Locatie Sensor Net Balancing Ohm PHP Sass Smart Grid Volt Wi-Fi
Efficiënte generatoren Foto
Bouwonderneming Schets

Bouwonderneming

Het delen van ervaring maakt de woning- en utiliteitsbouw efficiënter. In samenwerking met een bouwonderneming heeft Movements Group een applicatie ontwikkeld met een database waarin best-practice verzameld kan worden. Zo is er voor elk bouwkundig onderwerp een vraagbaak met antwoorden voor de beste oplossing, voor en door deskundigen beheerd. Ook kunnen er persoonlijke vragen gesteld worden aan mede-professionals, waardoor bouwwerkzaamheden efficiënter en op de beste manier uitgevoerd kunnen worden.

Adobe Software Ampère App Big Data BIM Cloud Laptops en Desktops CSS Data Science Data Visualisatie HTML JavaScript JSON Ohm Smartphones en Tablets PHP Sass SOAP Volt Wi-Fi XMLS
Bouwonderneming Foto
Industrie monitoring Schets

Industrie monitoring

In samenwerking met Berko heeft Movements Group hardware ontwikkeld waarop door haar ontwikkelde software draait. De hardware verzamelt verschillende data uit de persluchtinstallaties van Berko en stuurt deze naar een monitoringsysteem. Het betreft een modulair systeem waarbij per installatie verschillende onderdelen toegevoegd kunnen worden met beheerbare en beheersbare grenswaarden.

Dit zorgt ervoor dat installaties continu gemonitord kunnen worden. De afwijkingen komen automatisch terecht bij de juiste persoon. Een systeem dat real-time inzicht in alle installaties biedt, pro-actief onderhoud mogelijk maakt en Berko voorziet van meldingen bij storingen.

Actuatoren Adobe Software App Big Data BIM Cloud Laptops en Desktops CSS Data Science Data Visualisatie GPRS Gyroscoop HTML Infrarood Sensor JavaScript JSON Licht Sensor Locatie Sensor Beweging Sensor Net Balancing Smartphones en Tablets PHP Sass Temperatuur Sensor Wi-Fi XMLS
Industrie monitoring Foto
Conversation Wizards Schets

Conversation Wizards

Navigeren met je stem is niet alleen intuïtief, het is ook sneller en natuurlijker. Geen wonder dat intelligente speakers een steeds belangrijkere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. In samenwerking met Conversation Wizards heeft Movements Group een systeem gemaakt dat op basis van vooraf gedefinieerde regels, zoals je profiel en het beschikbare aanbod, de beste dialoog bepaalt om jou verder te helpen met het bestellen van eigenlijk alles. Alles? Jazeker, een pizza bestellen, het opzoeken van verzekeringsinformatie of het in contact brengen met een klantenservice enzovoorts. De antwoorden worden gegeven doordat de software van Movements zoekt in verschillende databases. En wel super snel. Bedenk het maar, echt elke opdracht is mogelijk.

Het systeem is gekoppeld met verschillende smart speaker platformen, waardoor met dezelfde dialoog zowel Google Assistent als Alexa te bedienen zijn. Als je daarbij bedenkt dat er slimme analyses worden gemaakt om dialogen te verbeteren, en eigenhandig variaties in het de dialoog toe te voegen zijn, dan heb je een totaalsysteem dat een heel nieuw verkoop- of communicatiekanaal voor jou opzet.

Adobe Software Amazon Echo App Artificial Intelligence Big Data C# Cloud Laptops en Desktops CSS Data Science Data Visualisatie .NET .NET Core Google Assistant HTML Internet of Me JavaScript JSON Sass SOAP Spraakherkenning XMLS
Conversation Wizards Foto
Oplossingen voor spoorwegen Schets

Oplossingen voor spoorwegen

Een treinrit gaat nooit helemaal zonder horten of stoten. Maar als je de problemen aan het spoor die deze horten en stoten veroorzaken in kaart kan brengen, kan je hier op anticiperen. Kotak Hitam 1 is een hardware kastje dat in een trein ingebouwd kan worden en onder andere de bewegingen van de trein registreert.

Door deze big data te onderzoeken met innovatieve software kan de oorzaak van de problemen in de verzamelde data worden achterhaald. Zo kan precies in kaart worden gebracht op welke trajecten treinritten meer of minder soepel zijn verlopen en waar zich op het spoor problemen voordoen. Met deze gegevens kunnen het spoor en de treinen proactief onderhouden worden, waardoor er minder uitval van treinritten en slijtage aan materieel gerealiseerd kan worden. Movements Group ontwikkelt Kotak Hitam 1 samen met de Indonesische spoorwegen.

Actuatoren Adobe Software Ampère App Big Data Cloud Carbon Dioxide Laptops en Desktops CSS Data Science Data Visualisatie .NET GPRS Gyroscoop HTML Infrarood Sensor JSON Licht Sensor Locatie Sensor LORA Beweging Sensor Ohm Smartphones en Tablets PHP Sass SOAP Temperatuur Sensor Visuele Monitoring Volt
Oplossingen voor spoorwegen Foto
Zelfstandigheid ondersteunen met HalloZorg Schets

Zelfstandigheid ondersteunen met HalloZorg

Het door ons ontwikkelde platform HalloZorg ondersteunt de zelfstandigheid van thuiswonenden en hulpbehoevenden. Zo maakt HalloZorg samenwerking tussen profit- en non-profit organisaties mogelijk en kun je via het platform diensten en zorg inkopen. Ook integreert HalloZorg slimme huisautomatiseringssystemen. Samen met PostNL rollen we dit zorgplatform in diverse gemeenten uit.

868 MHz Adobe Software Amazon Echo App Big Data Cloud Laptops en Desktops CSS Data Visualisatie Domotica Glasvezel Google Assistant GPRS Gyroscoop HTML Infrarood Sensor Java JavaScript JSON Licht Sensor LORA Beweging Sensor Smartphones en Tablets Sass SOAP Temperatuur Sensor Wi-Fi XMLS Z Wave
Zelfstandigheid ondersteunen met HalloZorg Foto
Heatmanagement in een kantoorpand Schets

Heatmanagement in een kantoorpand

In de zoektocht naar oplossingen voor de gastransitie hebben we samen met een kantoorpandeigenaar een experimentele opstelling gerealiseerd. Het resultaat: een uiterst energiezuinig kantoorpand dat het hele jaar door zonder gas wordt verwarmd, zonder hogere kosten en zonder emissies. Intelligente software maakt dit mede mogelijk.

Actuatoren App Cloud Carbon Dioxide Laptops en Desktops Data Science Data Visualisatie .NET Core Gyroscoop Infrarood Sensor Licht Sensor Locatie Sensor Beweging Sensor Smartphones en Tablets SOAP Temperatuur Sensor Wi-Fi XMLS
Heatmanagement in een kantoorpand Foto
Aansturing LED-verlichting Schets

Aansturing LED-verlichting

Voor een bedrijf in slimme huisautomatiseringssystemen hebben we software ontwikkeld om led-lampen op afstand aan te sturen. Hierdoor kan zowel lichtsterkte als kleur op afstand worden bepaald of met een planning worden ingesteld.

868 MHz Ampère App C# Cloud Laptops en Desktops .NET Gyroscoop Infrarood Sensor JSON Licht Sensor Locatie Sensor Beweging Sensor Ohm Smartphones en Tablets Temperatuur Sensor Volt Wi-Fi Z Wave
Aansturing LED-verlichting Foto
Duroflame Schets

Duroflame

Pelletkachels kunnen bijdragen aan de gastransitie. Er is echter veel kritiek op rookoverlast. Dit ontstaat wanneer de verbranding niet optimaal is. Movements Group heeft elektronica en software ontwikkeld om de verbranding van de pelletkachels van Duroflame automatisch en dynamisch te optimaliseren. Het gevolg? Minimale rookoverlast. Daarnaast kan Duroflame de pelletkachels nu in combinatie met andere warmtebronnen op afstand inzetten.

Actuatoren Ampère App Artificial Intelligence Big Data C# Cloud Carbon Dioxide Laptops en Desktops Data Visualisatie Domotica .NET GPRS Gyroscoop Infrarood Sensor Internet of Me JSON Licht Sensor Locatie Sensor Beweging Sensor Ohm Smartphones en Tablets Temperatuur Sensor Volt
Duroflame Foto
Car sharing Schets

Car sharing

Car sharing zet geparkeerde auto’s bij airports in als shortlease-auto. In plaats van een dure parkeerrekening ontvangt de eigenaar een netjes gewassen auto plus vergoeding. Deze duurzame oplossing draagt bij aan de portemonnee van de eigenaar en zorgt voor minder parkeerdruk. Movements Group heeft software ontwikkeld die het administratieve proces hieromheen ondersteunt.

App Cloud Laptops en Desktops CSS HTML Internet of Me JSON Smartphones en Tablets PHP Sass SOAP
Car sharing Foto
Dwaalsensor: meer inzicht en vrijheid Schets

Dwaalsensor: meer inzicht en vrijheid

Movements Group heeft een sensor ontwikkeld die bepaalt of dementerende ouderen zich binnen een bepaald gebied of vooraf bepaalde route begeven. Zodra de dementerende gaat dwalen wordt dit gesignaleerd. Naast inzicht levert dit een behoud van vrijheid voor de ouderen op.

App Artificial Intelligence Cloud Laptops en Desktops Data Science .NET .NET Core GPRS Gyroscoop Infrarood Sensor JSON Licht Sensor Locatie Sensor LORA Beweging Sensor Smartphones en Tablets Temperatuur Sensor
Dwaalsensor: meer inzicht en vrijheid Foto