Innovaties

Movements is sterk in het combineren van technieken voor verschillende toepassingen. Met maatwerk oplossingen creëert Movements voor haar klanten een transitie naar een nieuw tijdperk. Bekijk een greep uit onze innovaties.

Filter op onze markten info
EV-Box Schets

EV-Box

Marktleider als het gaat om laadpalen voor elektrische auto’s. Door het op een juiste manier samenvoegen van hardware en software is dit mooie product ontwikkeld. Nog steeds wordt er elke dag hard gewerkt om de software efficiënter te laten werken en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Bovendien hebben wij een app ontwikkeld waarmee laadstations eenvoudig te vinden zijn via een kaart.

Het samenspel in de ontwikkeling tussen hardware en software geeft de mooie samenwerking weer tussen verschillende partijen die samen naar één doel streven. Zoveel mogelijk elektrische auto’s faciliteren door laadpalen beschikbaar te stellen en daardoor het milieu te sparen.

Voor meer informatie gaat u met gierende banden (elektrisch) naar EV-Box.com.

Big Data .NET JSON Locatie Sensor Net Balancing
EV-Box Foto
Efficiënte generatoren Schets

Efficiënte generatoren

Als je hardware en software slim samenvoegt kunnen er magische dingen ontstaan. Eén zo’n pareltje is de ESaver. Samen met Bredenoord is in een gezamenlijk project een aantal jaar geleden de ESaver ontwikkeld. In deze mix van software, een dieselaggregaat en een accu die tot wel 70% schoner is dan een gewoon aggregaat, worden de resultaten van de samenwerking bevestigd.

De ESaver levert vanuit verschillende bronnen het gevraagde vermogen. Door slim te schakelen tussen de bronnen en de motor alleen te laten draaien in haar optimale werkgebied, kan de ESaver veel zuiniger stroom leveren met aanzienlijk minder emissie. Meer informatie over de ESaver vind je op bredenoordesaver.com.

Actuatoren Artificial Intelligence Big Data GPRS JSON Locatie Sensor PHP Wi-Fi
Efficiënte generatoren Foto
Bouw Schets

Bouw

Het delen van ervaring maakt de woning- en utiliteitsbouw efficiënter. In samenwerking met Klokgroep heeft Movements Group een applicatie ontwikkeld met een database waarin best-practice verzameld kan worden. Zo is er voor elk bouwkundig onderwerp een vraagbaak met antwoorden voor de beste oplossing, voor en door deskundigen beheerd. Ook kunnen er persoonlijke vragen gesteld worden aan mede-professionals, waardoor bouwwerkzaamheden efficiënter en op de beste manier uitgevoerd kunnen worden.

De applicatie Tonnie is graag de steun en toeverlaat in de bouw. Tonnie put informatie uit een database die “on the spot” bijgewerkt kan worden. Het antwoord op elke bouwvraag kan dan ook binnen no-time gegeven worden. Met veel handige functionaliteiten zorgt Tonnie elke dag weer voor een fijne dag.

Big Data BIM Cloud Data Science Data Visualisatie JSON PHP
Bouw Foto
Industrie monitoring Schets

Industrie monitoring

In samenwerking met Berko heeft Movements Group hardware ontwikkeld waarop door haar ontwikkelde software draait. De hardware verzamelt verschillende data uit de persluchtinstallaties van Berko en stuurt deze naar een monitoringsysteem. Het betreft een modulair systeem waarbij per installatie verschillende onderdelen toegevoegd kunnen worden met beheerbare en beheersbare grenswaarden.

Dit zorgt ervoor dat installaties continu gemonitord kunnen worden. De afwijkingen komen automatisch terecht bij de juiste persoon. Een systeem dat real-time inzicht in alle installaties biedt, pro-actief onderhoud mogelijk maakt en Berko voorziet van meldingen bij storingen.

Actuatoren Big Data BIM Cloud Data Science Data Visualisatie GPRS Locatie Sensor Net Balancing PHP Smart Grid Temperatuur Sensor Visuele Monitoring Wi-Fi
Industrie monitoring Foto
Conversation Wizards Schets

Conversation Wizards

Navigeren met je stem is niet alleen intuïtief, het is ook sneller en natuurlijker. Geen wonder dat intelligente speakers een steeds belangrijkere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. In samenwerking met Conversation Wizards heeft Movements Group een systeem gemaakt dat op basis van vooraf gedefinieerde regels, zoals je profiel en het beschikbare aanbod, de beste dialoog bepaalt om jou verder te helpen met het bestellen van eigenlijk alles. Alles? Jazeker, een pizza bestellen, het opzoeken van verzekeringsinformatie of het in contact brengen met een klantenservice enzovoorts. De antwoorden worden gegeven doordat de software van Movements zoekt in verschillende databases. En wel super snel. Bedenk het maar, echt elke opdracht is mogelijk.

Het systeem is gekoppeld met verschillende smart speaker platformen, waardoor met dezelfde dialoog zowel Google Assistent als Alexa te bedienen zijn. Als je daarbij bedenkt dat er slimme analyses worden gemaakt om dialogen te verbeteren, en eigenhandig variaties in het de dialoog toe te voegen zijn, dan heb je een totaalsysteem dat een heel nieuw verkoop- of communicatiekanaal voor jou opzet.

Amazon Echo Artificial Intelligence Big Data .NET Google Assistant JSON Spraakherkenning XMLS
Conversation Wizards Foto
Oplossingen voor spoorwegen Schets

Oplossingen voor spoorwegen

Een treinrit gaat nooit helemaal zonder horten of stoten. Maar als je de problemen aan het spoor die deze horten en stoten veroorzaken in kaart kan brengen, kan je hier op anticiperen. Kotak Hitam 1 is een hardware kastje dat in een trein ingebouwd kan worden en onder andere de bewegingen van de trein registreert.

Door deze big data te onderzoeken met innovatieve software kan de oorzaak van de problemen in de verzamelde data worden achterhaald. Zo kan precies in kaart worden gebracht op welke trajecten treinritten meer of minder soepel zijn verlopen en waar zich op het spoor problemen voordoen. Met deze gegevens kunnen het spoor en de treinen proactief onderhouden worden, waardoor er minder uitval van treinritten en slijtage aan materieel gerealiseerd kan worden. Movements Group ontwikkelt Kotak Hitam 1 samen met de Indonesische spoorwegen.

Ampère Big Data Data Science Data Visualisatie GPRS Gyroscoop JSON Locatie Sensor Locatie Sensor Beweging Sensor Ohm PHP Volt
Oplossingen voor spoorwegen Foto
Hallo Zorg Schets

Hallo Zorg

Ook in de zorg kan innovatie een steentje bijdragen. HalloZorg is een nieuwe visie op de zorg, waarbij samenwerking voorop staat. Via een online platform worden verschillende betrokken partijen zoals familie, vrienden en zorgprofessionals bij elkaar gebracht. Alle betrokkenen blijven op de hoogte en dragen op eigen wijze hun steentje bij aan het welzijn van de betrokkene.

Iedere gebruiker kan zelf bepalen welke modules zij nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het delen van berichten en foto’s, een groepsagenda, een tijdslijn, een logboek en taken. Daarnaast kan er ook domotica gekoppeld worden om zorg eenvoudiger te maken. Naast de software voor de desktop applicatie heeft Movements Group ook een app ontwikkeld die ervoor zorgt dat het platform eenvoudig met iedere smartphone te gebruiken is. Zo vormt HalloZorg de ideale hulp bij de dagelijkse zorg.

Cloud Java
Hallo Zorg Foto
Track and Trace Schets

Track and Trace

Movements Group heeft de software en hardware ontwikkeld voor een apparaat dat allerlei informatie over een voertuig registreert. Hierbij kan gedacht worden aan gereden kilometers, brandstofverbruik en slijtage van het voertuig, maar ook het rijgedrag.

In een backoffice wordt alle informatie verzameld en in een dashboard getoond. De hardware kan eenvoudig in de auto worden aangesloten en hoeven dus niet meer te worden omgebouwd om een track en trace oplossing te kunnen gebruiken. Met elke auto kan gemakkelijk onderscheid worden gemaakt tussen zakelijk en privé gebruik. Dit biedt mogelijkheden voor een automatisch ritdeclaratiesysteem, maar ook om medewerkers op basis van inzichten te stimuleren juist vaker de fiets in plaats van de auto te nemen.

Artificial Intelligence Big Data Data Science Data Visualisatie GPRS JSON LORA Wi-Fi
Track and Trace Foto